Leerlingenraadverkiezingen De Meerkoet

Ons dorp!

Aan het begin van dit schooljaar zijn op De Meerkoet traditiegetrouw de leerlingenraadverkiezingen gestart. Deze verkiezingen zijn onderdeel van ons burgerschapsonderwijs. Ook dit schooljaar stellen alle 37 leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 zich verkiesbaar. 

De leerlingen zijn door juf Mieke en juf Karen verdeeld in 12 verschillende politieke partijen. Elke partij bedenkt een eigen verkiezingsprogramma, maakt posters en een promotiefilmpje. Daarnaast gaan alle partijen met elkaar in debat.

Ons dorp Dirkshorn
Dit jaar staat ons dorp Dirkshorn in de gemeente Schagen centraal. Elke partij moet namelijk in het partijprogramma de speerpunten: veiligheid in het dorp, de ander en plezier verwerken. Wat vinden zij bijvoorbeeld van de veiligheid in het dorp? Wat zouden zij  willen veranderen? Voor welke doelgroep in het dorp willen ze de leefomstandigheden verbeteren?

De verkiezingen!
Dinsdag 22 oktober is dé dag van de verkiezingen. Dan houden alle partijen een speech met daarin hun partijprogramma. Ze laten horen wat ze willen veranderen, waarom en hoe ze dit denken te bereiken. Ze hebben hun argumenten in de speech ook onderbouwd met behulp van verschillende bronnen. 

Na een spannend verkiezingsstrijd gaan de leerlingen naar de stembus en zal onze leerlingenraad voor dit schooljaar bekend zijn.

’Wie gaan alle leerlingen van basisschool De Meerkoet dit schooljaar vertegenwoordigen in de leerlingenraad?’ 

U leest het hopelijk snel! 

Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp a Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp a
Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp b Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp b
Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp c Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp c
Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp d Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp d
Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp e Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp e
Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp f Leerlingenraad De Meerkoet Ons Dorp f