Groene Kinderopvang centraal tijdens Metselaarsdag in Schagen

01-10-2024

Schagen, 1 oktober 2024 - Op zaterdag 12 oktober organiseert Stichting Groen Cement (https://www.groencement.nl/) de jaarlijkse Metselaarsdag en dit jaar vindt het evenement plaats in Schagen op de locatie van SKRS Kinderopvang aan de Nes! Van 09:30 tot 13:00 uur staat alles in het teken van Groene Kinderopvang, met gastsprekers, workshops en activiteiten die gericht zijn op de verbinding tussen natuur en kinderopvang.

Het thema van dit jaar draait om duurzaamheid en hoe de natuur kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Het gevarieerde programma biedt praktijkgerichte workshops en inspirerende sessies, gericht op pedagogisch professionals, gastouders en iedereen die geïnteresseerd is in Groene Kinderopvang.

 

Programma:

09:30 uur: Inloop en ontvangst

10:00 uur: Keynote door Janneke Hagenaar, directeur Groen Cement: ”De natuur als taalruimte”. Ze vertelt hoe kinderen de natuur kunnen gebruiken om spelenderwijs taal en communicatie te ontwikkelen.

10:15 - 11:00 uur: Sabrina van der Linden, Adviseur Circulaire Economie bij Rijkswaterstaat, deelt inzichten uit de pilot Herbruikbare luiers in de kinderopvang en bespreekt hoe deze toegepast kunnen worden in de praktijk.

11:00 - 11:45 uur: Workshop Bouw je eigen wormenhotel door Monique van Loenen van Natuurfontein. Leer hoe wormen bijdragen aan een duurzamer leven en maak je eigen wormenhotel!

11:45 - 12:15 uur: Rondleiding op de locatie van SKRS Kinderopvang met een leuke opdracht voor de deelnemers.

12:15 - 12:30 uur: Boekentafel en voorbereidingen voor de lunch.

12:30 - 13:00 uur: Gezamenlijke lunch en afsluiting van de dag.

 

De Metselaarsdag biedt een unieke kans om geïnspireerd te raken door experts en samen te werken aan een duurzamere toekomst voor kinderen.

 

Locatie: Kinderdagverblijf ’t Hoepeltje en bso Nes. Nes 8A, 1741 NH Schagen

Kosten: Deelname is gratis voor Groen Metselaars. Voor overige belangstellenden bedraagt de toegang €45,- (inclusief hapjes en drankjes).

Aanmelden: Geïnteresseerden kunnen zich tot 12 oktober aanmelden door een e-mail te sturen naar info@groencement.nl.

 

Bezoek de website van Stichting Groen Cement (https://www.groencement.nl/) voor meer informatie over het evenement.

Foto-92 Foto-92