Wandelgroep in Schagen vierde vijfjarig jubileum.

Speciale feestelijke wandeling

WANDELGROEP IN SCHAGEN VIERDE VIJFJARIG JUBILEUM MET SPECIALE JUBILEUMWANDELING 

Op vrijdag 20 september vierde een wandelgroep uit Schagen haar vijfjarig jubileum met een feestelijke wandeling. De groep, die elke dag trouw haar rondes loopt, startte zoals elke andere dag om 9:00 uur bij het parkeerterrein aan de Julianalaan. Rond 9:30 uur werd een gezellige tussenstop ingelast, waar Team Sportservice Noordkop klaarstond met de Smoothiebike. Hier konden de deelnemers al fietsend hun eigen smoothie maken en kregen zij flyers met informatie en een beweegactiviteit aangeboden. 

Na de verfrissende pauze vervolgde de groep de route naar Pand Raak, waar de wandeling werd afgesloten met een kop koffie en een traktatie van Team Sportservice Noordkop. Tijdens deze afsluiting werden vrijwilligers Ben Tops en Dick de Vries in het zonnetje gezet. Iedere week zetten zij zich in om de wandelroute uit te stippelen en de groep te begeleiden. Ben Tops hield ook een mooie speech, waarin hij iedereen bedankte voor hun trouwe aanwezigheid. 

Het idee voor de wandelgroep ontstond in juli 2019, toen Dick de Vries tegen zijn dochter Monique zei dat hij graag een wandelgroep wilde starten in Schagen. Monique, destijds werkzaam bij Team Sportservice Schagen, besprak het idee met haar collega Sanne, die toevallig met hetzelfde plan rondliep. Samen zetten ze het initiatief op en zo ontstond de wandelgroep die nu, vijf jaar later, nog steeds actief is. 

Een hechte groep 
De groep is toegankelijk voor jong en oud, met deelnemers variërend van mensen die nog volop werken tot stoere tachtigers. “Er zijn geen regels,” zegt Dick Klein. “Je bent er, of je bent er niet.” De wandelgroep is trots op haar vele mijlpalen. Ze wandelen dagelijks, ongeacht het weer, en organiseren maandelijks ‘uitwandelingen’ met een gezellige koffiestop. Zelfs tijdens de coronaperiode bleef de groep actief, iets waar de begeleiders en deelnemers enorm trots op zijn. 

Met het jubileum benadrukt de groep dat wandelen niet alleen goed is voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid en sociale banden. “Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest,” aldus Dick. ”We hebben een nieuwe relatie zien ontstaan en mensen geholpen door moeilijke periodes heen.” 

 

Foto persbericht 5-jarig Jubileum Wandelgroep Schagen Foto persbericht 5-jarig Jubileum Wandelgroep Schagen