10e ATB Challenge Tuitjenhorn

De 10e editie van de ATB Challenge Tuitjenhorn zal op zondag 6 oktober 2024 worden verreden.

Er is heel veel gebeurd in de afgelopen 10 jaar ATB Challenge: organisatorisch zijn we gegroeid tot een bijna professionele organisatie die staat als een huis. Verschillende weersomstandigheden maakten de ondergrond soms makkelijk, soms uitdagend, maar steeds kwamen deelnemers moe maar voldaan over de eindstreep. De fotoreportages spreken boekdelen: zwoegende en lachende gezichten.

In de 10e editie gaan we het nog grootser aanpakken dan in de voorgaande edities! Zo is de route tussen het Acon Circuit en Groenveld aangepast, zijn er mooie passages bijgekomen door schuren van bedrijven, en er zal voor alle deelnemers een leuke goodie zijn! Nog los van de gezelligheid en muziek op het start- en finishterrein bij Hollandia T.

Afstanden       : 35 of 55 km.
Starttijd           : Tussen 09:00 en 09:20 uur.
Startlocatie     : Sportpark De Kuil “Hollandia T.”, Sportlaan 4 te Tuitjenhorn.

Op de dag zelf zal duidelijk worden aangegeven waar de deelnemers zich moeten melden om hun inschrijving te tonen, en waar ze een stuurlint krijgen uitgereikt als startbewijs.

Het is ALLEEN mogelijk om via voorinschrijving deel te nemen aan de ATB Challenge. Ga hiervoor naar de website van www.hollandia-t.nl of rechtstreeks naar https://www.fietssport.nl/.

De GPX-route die via fietssport.nl kan worden gedownload, mag alleen tijdens de ATB Challenge worden gebruikt. Let wel op! Deze GPX-route is niet leidend; leidend zijn de routebordjes.

Halverwege het parcours, ter hoogte van Eenigenburg, zal er een verzorgingspost zijn waar bouillon en limonade worden geschonken, en waar krentenbollen en ontbijtkoek worden uitgedeeld.

Na afloop van de tocht is er de gelegenheid om iets te eten en/of drinken in de kantine van Hollandia-T. Speciaal voor de lekkerbek-ATB’ers hebben we onder andere appelgebak en snert op de kaart staan!

 

Inschrijfkosten voor volwassenen is €12,50 p.p. en voor de jeugd tot 15 jaar is deelname gratis.

 

Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets weer schoon te laten spuiten op het handbalterrein.

Deelname aan de tourtocht is voor eigen risico.

 

Wij hebben er weer bar veel zin in!

 

Sportieve groet,

De organisatie

Rick, Kees, Peter, Pieter, Marco, Pieter, Jos

 

 

Maar ut ken vezelft ok korter in het West-Fries:

 

Zon 10 jaar leden hewwe we voor het eerst een toertje uizet deur boerenland en dijken rondom Tuitjenhorny. D’r is veul genoten en ok bar gemedderd deur het land, fietsen zaten onder de bagger maar altaid blaid op ut end. Dat we dochten nou maar us effe gek doen en zain puur te keer gaan voor nag een rondje met de mountainbike. D’r is een skoftig mooie rit uitzet over kop-ende, mooie daiken, langs sloot kante, over boeren wegen en ok een paar keer klauteren over koeie hekken.

Komme maar op 6 oktober tussen 8 en 9 uur naar sportveld Hollandia T Tuitjenhorn, den legge ze deer alles wel uit.

35 of 55 km ken je fietsen en kosten zijn maar €12,50 en klaine joos en maide magge zo mee. Onderweg is ok nag koek en sopie maar je kenne vezelft ok zelf een stik brood meenemen. Na de rit mooi anzitte in de kantine en barre praat hebben terwail je fiets skoon spoten wordt zodat je het merk/type weer ken zien.

Mazzel,

Rick, Kees, Peter, Pieter, Marco, Pieter en Arie.

 

 

10e ATB Tuitjenhorn 10e ATB Tuitjenhorn