SKRS Kinderopvang zoekt nieuw lid voor de Raad van Toezicht

21-08-2024

Schagen, 21 augustus 2024SKRS Kinderopvang is op zoek naar een nieuw lid voor haar Raad van Toezicht (RvT). De RvT, die op dit moment uit 4 leden bestaat, houdt op een betrokken en maatschappelijk verantwoorde wijze toezicht op de directeur-bestuurder van SKRS. De leden van de RvT toetsen de besluitvorming en geven gevraagd en ongevraagd advies. De Raad fungeert als klankbord voor de directie bij strategische kwesties, organisatiebeleid en investeringsbeslissingen.

 

Susan de Jong, voorzitter van de RvT, benadrukt hoe waardevol maatschappelijke betrokkenheid is in deze rol. ”Het geeft mij veel voldoening om mijn kennis en ervaring in te zetten als voorzitter van de Raad van Toezicht. Door het sparren met andere leden en professionals uit het vak, blijven we als RvT anticiperen op toekomstige ontwikkelingen in de kinderopvang,” aldus De Jong.

 

De afgelopen jaren heeft de Raad van Toezicht meegedacht met verschillende strategische keuzes van SKRS, zoals bij de begeleiding tijdens de coronapandemie, maar ook bij de uitbreiding(en) van locaties en de ontwikkeling van de visie voor Integrale Kindcentra (IKC’s). ”De RvT is een belangrijke sparringpartner voor de directeur-bestuurder en haar team, waarbij open communicatie en een collegiale sfeer centraal staan,” voegt De Jong toe.

 

Het nieuwe lid van de RvT zal zich specifiek richten op toekomstige ontwikkelingen binnen de kinderopvangsector, met een nadruk op overheidsmaatregelen en de vorming van IKC’s. De Raad biedt een professionele, maar ook informele en collegiale werkomgeving, waarin leden elkaar uitdagen en gezamenlijk fungeren als sparringpartner voor de directeur-bestuurder.

 

Geïnteresseerd? Bekijk hier de vacature van de RvT (https://www.skrs.nl/pg-165-7-105265/pagina/vacaturervt.html).

Foto-79 verkleind Foto-79 verkleind